Negativ visualisering kan skabe markante resultater!

Når man som jeg arbejder professionelt med coaching, bruger man ofte at visualisere det mest ønskede kontra det mindst ønskede scenarie. Det er en effektfuld teknik, som faktisk i forskellige udgaver går langt tilbage i historien, og som du i mindre format selv kan udføre med et rigtig godt resultat.

Antikkens store filosoffer har efterladt sig meget visdom, og én af de mest magtfulde teknikker de har begavet os med, er negativ visualisering. Det er en teknik, der går flere tusinde år tilbage; beskrevet af stoiske filosoffer som Epictetus, Marcus Aureius og Seneca.

Kernen i teknikken er, at blive bevidst om hvilken værdi forskellige elementer i din tilværelse har for dig, f.eks dit job, dine opnåede resultater, din familie, dit helbred osv. Dernæst forestiller du dig livet uden disse elementer. Så bliver det mere tydeligt for dig, hvad der reelt betyder noget for din tilværelse, og hvad du tør ændre på.

Denne teknik kunne f.eks også bruges, hvis du brænder for en forretningsmæssig idé, som vil kræve en større indsats at søsætte, hvilket holder dig tilbage fra at gå i gang med projektet.

Der er flere gode grunde til at det giver mening at visualisere de mulige negative konsekvenser:

Anerkende det du har
I første omgang medfører denne teknik, at du får sat pris på de positive elementer, du har i din tilværelse.

Forstå det mulige resultat
Dernæst at evnen til at vurdere din risikovillighed på forhånd og være ærlig overfor dig selv skærpes.

Hvad kan gå galt?
Hvordan vil du håndtere sådanne scenarier?
Kan du overvinde eller imødegå dem?

Denne metode kaldes også pre-mortem i erhvervslivet, og bruges som ledelsesstrategi i visse sammenhænge. Idéen er nemlig den samme; at når du forbereder dig på det potentielt værste, er du bedre i stand til at klare skærene.

Indse at det måske ikke er så slemt endda
Endelig kan denne teknik hjælpe dig til at se de scenarier, du er bange for, i øjnene. At det måske ikke har så stor negativ indflydelse på din tilværelse endda, hvis alt ikke går efter planen.

Hvad hvis din forretningsmæssige idé ikke bliver en succes?
Hvad hvis din virksomhed ikke vækster?
Hvad hvis du mister dit job og skal flytte i en mindre bolig?

At konfrontere disse tanker og måske opleve dem midlertidigt, kan hjælpe dig med at overvinde frygten og dermed hjælpe dig til at udfolde dit potentiale.

Negativ visualisering er en kraftfuld teknik, som vi alle i perioder vil kunne drage stor fordel af.

De gamle romere beskrev det på den måde, at når du vil udføre en handling, skal du minde dig selv om, hvilke resultater handlingen kan medføre. Det centrale er, mentalt at forberede sig ikke kun på det du forventer, men lige så meget på det uventede.

Du optræner en stærk evne til at kunne agere og tage beslutninger, når alt er svært.

Giv det en chance, og oplev hvordan det påvirker din evne til at agere i de værst tænkelige scenarier. Find eventuelt en dygtig coach, som du har tillid til, og få etableret nogle gode rammer for processen. Resultaterne skal nok indfinde sig.

Husk; de bedste resultater kommer ikke tilfældigt.

Kan du lide hvad du læser?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, så får du melding hver gang vi poster nye indlæg til hjemmesiden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.